OE201409

组织经济学(Organizational EconomicsSeminar由中国人民大学企业与组织研究中心(CFOS)主办。CFOS的宗旨是,利用现代经济学方法研究中国的企业、政府、市场和非营利组织的重大问题,推动企业理论、契约理论和制度经济学的研究与教学。关注CFOS,请访问http://CFOS.ruc.edu.cn

时间2014929(周一)9001030

地点:明德728会议室

主讲Giacomo CORNEO

主题Income inequality from a lifetime perspective(从终生视角看收入不平等)

摘要This lecture will address the following questions: In their lifetime, individuals get different access to the private goods made available by society. How different are individuals’ lifetime opportunity sets? How does annual income inequality evolve over the life-cycle? How does mobility in the distribution of yearly income vary with age? What is the association of yearly and lifetime income over the life-cycle?

演讲者简介Corneo博士现为柏林自由大学(Free University of Berlin)经济系讲座教授,1993年获得法国社会科学高等研究院EHESS数量经济学博士学位并于1997年从德国波恩大学获得特许任教资格”(Habilitation)。Corneo博士曾为多个学术机构服务,现为Journal of Economics主编以及International Review of Economics副主编,其研究领域包括收入不平等、政府支出、公共财政以及福利国家等,在American Economic ReviewJournal of Public EconomicsEuropean Economic ReviewInternational Economic Review等世界一流杂志上发表了多篇论文。

项目协调人:聂辉华教授

2014923

第二届中国组织经济学研讨会…