11月19日组织经济学Seminr

OE201411

组织经济学(Organizational EconomicsSeminar由中国人民大学企业与组织研究中心(CFOS)主办。CFOS的宗旨是,利用现代经济学方法研究中国的企业、政府、市场和非营利组织的重大问题,推动企业理论、契约理论和制度经济学的研究与教学。关注CFOS,请访问http://CFOS.ruc.edu.cn

时间20141119(周三)12001330

地点:明德734会议室

主讲崔志伟

主题Collaboration in networks with randomly chosen agents(随机选择代理人的网络中的合作行为)

摘要The present paper considers a population of finite agents located in arbitrary, fixed network. In each period, a fixed number of agents are randomly chosen to play a minimum effort game. They learn from their neighbors’ experience through imitation of the most successful strategies though occasionally make mistakes. We show that in the long run all agents will choose the highest effort level and socially optimal collaboration will be guaranteed, provided that each agent’s neighborhood is sufficiently large.

演讲者简介崔志伟,毕业于浙江大学,获应用数学博士学位,现为北京航空航天大学经济管理学院教师。研究领域为博弈论及其应用、社会网络与经济行为,研究成果发表于Journal of Economic Dynamics and ControlReview of Development EconomicsJournal of Mathematical Economics等杂志,主持了国家自然科学基金项目。

项目协调人:聂辉华教授

20141114

与11月19日组织经济学Seminr相关的内容: